Prima FRESH festival v edici 2025 míří do Pardubice, na dostihové závodiště! ve dvoudenní víkendové verzi!
Ochutnejte menu legendárních restaurací! Do Pardubic letos zavítají:
Zájezdní Hostinec U Jiskrů v čele s Martinem Jiskrou.
Long Story Short pod taktovkou Petra Heneše.
Japanese restaurant Yamaya powered by Ploom pod vedením jediného ambasadora japonské kuchyně v ČR Marka Hory.
Brány food festivalu jsou pro vás otevřeny:
v sobotu od 9:30 do 20:00 hodin
v neděli od 10:00 do 17:00 hodin
V SOBOTU 21. ČERVNA BUDE FESTIVAL EXKLUZIVNĚ SPOJENÝ S POHÁREM SLAVIA POJIŠŤOVNY – II. KVALIFIKACE NA 135. VELKOU PARDUBICKOU SE SLAVIA POJIŠŤOVNOU.
VSTUPENKA PLATÍ NA OBĚ AKCE.
parking u letiště – kyvadlová doprava
KDYŽ HVĚZDY VAŘÍ ANEB K JÍDLU PATŘÍ ZÁBAVA
Na cooking stage bude opět živo! Užijte si kuchařskou symfonii plnou hvězd české gastronomie – Zdeněk Pohlreich, Adam Rundus, Iveta Fabešová, Marek Hora, Šon Chung a mnoho dalších.
V sobotu večer vás čeká koncert Davida Kollera a po celý víkend ožije TALK STAGE inspirativními rozhovory s hvězdnými kuchaři a influencery.
POPRVÉ NA FRESHI
I LEGENDÁRNÍ BAR
I letos jsme pro vás upekli zajímavou novinku – festivalu se vůbec poprvé zúčastní legendární bar.
Brněnský Super Panda Cirsus od Lidí z Baru s šéfbarmanem Michalem Nevrlým je známý nejen pro skvělé drinky, ale i pro neotřelé kombinace, kreativní přístup a servis, který vás zaručeně ohromí. Přijďte si užít nezapomenutelný zážitek!
ASIJSKÁ ZÓNA PLNÁ CHUTÍ, VŮNÍ A AUTENTICKÝCH ZÁŽITKŮ
Nově na FRESHI představíme Asijskou zónu WOK & SPICES, která vás přenese přímo do srdce Asie!
Ztraťte se v bambusových uličkách a objevte autentické chutě vietnamského streetfoodu od lidí ze Sapy, speciality od ambasadora japonské kuchyně Marka Hory, workshop výroby mochi s projektem „Zase rýže“, nebo vaření s influencerem Šonem Chungem.
Vstupenky zde
Sobota 21. 6. 2025
10:00 – 20:00
Elimon Cooking & Music stage
Marek Hora – Umění japonského nože, workshop o japonské kuchyni s noži Yaxell.
Slavnostní zahájení – primátor města Pardubice Bc. Jan Nadrchal
Zdeněk Pohlreich – cooking show
Martin Vogeltanz – Mattoni barmanská show
Jaroslav Sapík – ukázky vaření zvěřiny a regionálních potravin – Českomoravská myslivecká jednota
Šon Chung – Šonoviny TV – cooking show
Martin Jiskra cooking show
Zdeněk Pohlreich – cooking show
zvuková zkouška Davida Kollera + reprodukovaná hudba
Talk Stage „Pod Pokličkou“ powered by Ploom
Zdeněk Pohlreich, Petr Heneš a Martin Jiskra
Heinz Grill akademie – The Barbecue Company a Jakub Parus
moderátor Ondřej Baumrukr
Jak skvěle namarinovat maso
→ Naučte se tajemství skvělých marinád, které maso promění v nezapomenutelný zážitek.
Grilování na každém typu grilu
→ Plynový, dřevěné uhlí nebo keramika? Ukážeme, jak na to, ať grilujete na čemkoli.
Správná teplota grilu
→ Tipy a triky, jak mít gril pod kontrolou a maso vždy perfektně propečené.
Různé styly grilování
→ Přímé, nepřímé, low & slow… Poznejte rozdíly a inspirujte se světovým BBQ.
Omáčky, co doladí každý gril
→ Jaké omáčky se hodí ke steakům, burgerům nebo zelenině? Objevte chutě, které pozvednou vaše BBQ na další level.
Asijská zóna Wok & Spices
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
🍜 Asijské omáčky – ochutnej sílu chutí!
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
🌿 Asijské bylinky a zelenina – voňavý svět v každém lístku
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
🍵 Asijské čaje – pohoda v šálku z dálného východu
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
🧂 Koření v asijské kuchyni – malá zrnka, velké chutě
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
🥭 Tropické ovoce – ochutnej exotiku
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 🍡
Neděle 22. 6. 2025
10:00 – 17:00
Elimon Cooking & Music stage
Ryba na talíř. Tak v čem je háček? – Mirek Dušek cooking show
Iveta Fabešová – cukrářská show, příprava klasického francouzského dezertu Paris-Brest.
Marek Hora – Umění japonského nože, workshop o japonské kuchyni s noži Yaxell.
Martin Vogeltanz – Mattoni barmanská show
Gault&Millau POP battle – Esko bistro x United kavárna v zahradě
Vyhlášení vítěze o nejúspěšnější restauraci Elimon FRESH festivalu Pardubice 2025
SMASH-BA cooking show by Adam Rundus
Talk Stage „Pod Pokličkou“ powered by Ploom
moderátor Ondřej Baumrukr
Heinz Gril Akademie – The Barbecue Company a Jakub Parus
moderátor Ondřej Baumrukr
Jak skvěle namarinovat maso
→ Naučte se tajemství skvělých marinád, které maso promění v nezapomenutelný zážitek.
Grilování na každém typu grilu
→ Plynový, dřevěné uhlí nebo keramika? Ukážeme, jak na to, ať grilujete na čemkoli.
Správná teplota grilu
→ Tipy a triky, jak mít gril pod kontrolou a maso vždy perfektně propečené.
Různé styly grilování
→ Přímé, nepřímé, low & slow… Poznejte rozdíly a inspirujte se světovým BBQ.
Asijská zóna Wok & Spices
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 
Asijské omáčky – ochutnej sílu chutí!
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 
Asijské bylinky a zelenina – voňavý svět v každém lístku
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 
Asijské čaje – pohoda v šálku z dálného východu
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 
Koření v asijské kuchyni – malá zrnka, velké chutě
Workshop: Vyrob si svoje vlastní mochi! 