Kulinářský den sv. Václava v Janských Lázních – sobota 28. září 2019

Kulinářský den sv. Václava v Janských Lázních – sobota 28. září 2019

1791
Sdílejte

Den plný dobrot a hudby na kolonádě. Prezentace místních restaurací, stánky vinařů, vyznamenané regionální potraviny, ochutnávky, BIO zelenina, med, masné výrobky a sýry od farmářů, čokolády a místní malé pivovary.
Na podiu ve 14 hodin vystoupí Dušan Vančura a jeho Antikvartet a od 10 h dopoledne kapela GENERACE 75, kterou jste mohli slyšet na akci ZAHÁJENÍ LÁZEŃSKÉ SEZÓNY, kde měla velký úspěch se svým repertoárem. Od 16 hodinvá do slunného Řecka přenese kapela PROMETHEUS.

Slavný kuchař Petr Stupka na Kulinářském dni v Janských Lázních. Předvést svoje umění a potěšit návštěvníky přijede v sobotu 28.9. do Janských Lázní Petr Stupka. Připraví na svém grilu před očima diváků tři úžasné speciality a samozřejmě několik z vás bude moci ochutnat.
Pokud vás zajímá profesní dráha Petra stupky, podělíme se s vámi o několik informací.
Petr Stupka se vyučil kuchařem, potom absolvoval Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních, prošel zaměstnáním u podniku Hotely a restaurace České Budějovice, postupně na pozicích šéfkuchař, provozní hotelu, vedoucí provozu restaurace, vedoucí provozovny, vedoucí centrální výrobny pečiva, podnikový technolog výroby. Několik let se věnoval pedagogické a provozní činnost na Integrované škole cestovního ruchu v Českých Budějovicích jako odborný učitel, vedoucí školního pracoviště, zástupce ředitele pro praktické vyučování. Od roku 2004 se jako osoba samostatně výdělečně činná věnuje odborné poradenství pro gastronomii, trénink personálu, tvorba receptů a kalkulací, příprava speciálních hostin, kuchařské show na gastronomických slavnostech a mnohé další. Od roku 2002 má pravidelný pořad v Českém rozhlase České Budějovice – Kuchařské čarování Petra Stupky a od toho je jen krůček k účinkování v televizi – pořady Tescoma prima vařečka, Párty s kuchařem, Receptář, Hobby naší doby, Polopatě. V roce 2010 zakládá Studio kulinář v Českých Budějovicích, kde pořádá kurzy vaření, vyvíjí vlastní řadu originálních kořenících směsí a dalších výrobků pod značkou Kulinář Petr Stupka. V současnosti se chce stát úspěšným blogerem