24. ročník mezinárodní přehlídky kuchařů a cukrářů – pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky pobočka východní Čechy – již 28. března 2019
XXIV. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
XIV. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů
IV. ročník Chuť Itálie
čtvrtek – 28. 3. 2019 v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové – akce otevřená pro návštěvníky od 9.30 – do 18.00 hod.,
Velký sál se soutěžními exponáty otevřen od 10.30 hod. do 16.30 hod.
PROGRAM PRO NÁVŠTĚVNÍKY
IV. ročník akce Chuť Itálie a středomoří – Malý sál v čase 9.30 – 18.00
Akce je zaměřena na věhlasnou italskou a středomořskou gastronomii v podobě ochutnávek delikates, pokrmů, vína, koktejlů, kávy a těstoviny připravené na ohni s vodkou ve velkém kole sýru grana padano …… a mnoho dalšího včetně možnosti nákupu….. a ještě:
V časech: 10.00 – 10.45 a 14.00 – 14.45
Barmanský edukativní workshop značky Campari a Averna s Milanem Zalešem
V čase: 12.00 – 12.45 – Face latte art workshop s Janem Růžičkou
Domlouvá se pro venkovní prostory – food truck – s italskými specialitami
Odborné prezentace s ochutnávkou:
v časech: 11.00 – 11.45, 13.00 – 13.45, 15.00 – 15.45
“ Využití Hot Pot hrnce a Sous vide v domácí kuchyni“ s Lubomírem Brázdou
ukázka: Rajská omáčka s hovězím masem, Kuřecí prsa na švestkové omáčce
V mezičasech – ukázka modelování cukrářek SŠGS Nová Paka.
V časech: 10.45 – 11.30, 13.45 – 14.30, 15.45 – 16.30
Česnek v české kuchyni
Prezentace o historii využití česneku v kuchyni i lidovém léčitelství, jednotlivé typy odrůd a specifika jejich
použití, ukázky, výstavka, ochutnávky s Ing. Janem Kozákem – šlechtění česneku – www.cesnek.cz
Co Vás ještě čeká:
Pro velký úspěch a kladné ohlasy z loňského roku znovu otevíráme:
10.00 – 16.30 Číšnické dovednosti – pojďme se něco přiučit – prezentace SPŠ,SOŠ a SOU Nové Město nad Metují
10.30 – 16.30 Otevřený sál se soutěžními exponáty a výstavní expozicí „Staré gardy“
10.30 – 13.30 Carving – vyřezávané ovoce a zelenina – soutěž před vašimi zraky v limitu 180 min. a 75 min.
12.30 – 14.00 Chuť Česka – soutěž o nejlepší svíčkovou omáčku – ochutnává a hodnotí veřejnost
9.30 – 18.00 Veletrh firem (možnost nákupu)
10.00 – 18.00 Přímé vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové
9.30 – 18.00 Restaurace – stravování
15.00 – Veřejné vyhlášení výsledků soutěže kategorií: Velikonoční mazanec a nádivka, Start Carving a Limit 75 min.
16.30 – Veřejné vyhlášení výsledků soutěže, předání cen, pohárů, medailí, diplomů……
NÁVŠTĚVA VEŘEJNOSTI A HROMADNÉ ZÁJEZDY – vstupenky
Prodej vstupenek: od 9.30 hod
Vstupné: Kč 90,-
Zlevněné vstupné
pro hromadné zájezdy, studující, doprovod, důchodce a ZTP: 70,- Kč
NOVINKA – při odběru více jak 30 hromadných vstupenek 2 vstupenky ZDARMA
Pro SKUPINY žáků ZŠ od 13:00 výhodné vstupné ve výši 20,- Kč za jednoho žáka.
Hromadné objednávky vstupenek – nejpozději do 27.3.2019, pak už běžný prodej:
objednané vstupenky budete mít připraveny u vchodu do Aldisu od Labe (u fontány)
objednávejte sms: +420 605286483 – organizace, počet vstupenek, kontaktní osoba
nebo e-mailem: gastrohradec@seznam.cz do předmětu uveďte: „vstupenky“