Ochutnejte jarní speciality keltské kuchyně. Společně se naučíme, jak uvařit bylinkovou polévku nebo třeba upéct chléb či medové koláčky a ukážeme si i některé dříve běžné, ale dnes již prakticky zapomenuté pokrmy.
10:00 – Otevření bran skanzenu
10:30 – Začátek košíkářského workshopu (bude probíhat celý den)
10:30 – Přednáška na téma stravování v době železné
11:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
11:30 – Pečení chleba v hliněné peci
13:00 – Prohlídka skanzenu s archeologem
14:00 – Přednáška o vaření z jarních surovin
15:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
15:30 – Pečení chleba v hliněné peci – druhá várka
16:00 – Zavření bran skanzenu
Po celý den – ochutnávky keltské kuchyně, pečení placek, střelba z luku a tradiční historické hry
Vstupné: dospělí 160 Kč / děti 80 Kč
zdroj: https://zemekeltu.cz