Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 16. – 18. prosince 2016

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 16. prosince do neděle 18. prosince 47 událostí.

Územní odbor Hradec Králové

Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská byli v pátek v 10:49 přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů a dodávky, která se stala v Předměřicích nad Labem na silnici č. I/33. Ke střetu došlo nedobržděním. Došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči odstavili vozidla mimo komunikaci a provedli úklid vozovky. Nikdo nebyl zraněn.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové pomohli v pátek krátce po poledni (ohlášeno 11:51) zdravotnické záchranné službě s transportem pacienta do sanitky z bytu v ulici Habrmanova v Hradci Králové.

Královéhradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská vyjížděli v pátek v 15:32 ke střetu dvou osobních vozidel zn. Škoda Octavia a Audi A4 na hlavní silnici č. I/33 do Předměřic nad Labem. Ke zranění osob ani k úniku provozních kapalin nedošlo.

Královéhradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská byli v pátek ve 21:01 přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala na silnici č. I/33 u odbočky na Smiřice. Ke zranění osob nedošlo. Na silnici leželo po střetu větší množství střepů a úlomků plastů, které jednotka uklidila.

Profesionální hasiči z Hořic a podnikoví hasiči z ČEPRO Cerekvice zasahovali v sobotu po 16. h (ohlášeno 15:51) při střetu dodávky a osobního vozidla, ke kterému došlo v obci Sadová.  Jeden z vozů skončil převrácený na boku v příkopě. Na místo se dostavila také zdravotnická záchranná služba, nikdo z účastníků dopravní nehody zranění neutrpěl. Hasiči spolu s Policií ČR řídili v místě dopravu, zprůjezdněn byl jeden jízdní pruh. Jednotka pomohla s naložením obou vozidel na odtah a uklidila vozovku.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové otevírali v neděli dopoledne (ohlášeno 10:21) byt v ulici Formánkova v Hradci Králové. Uvnitř byla nalezena osoba bez známek života.

Královéhradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská a drážní hasiči Nymburk byli v 19:15 přivoláni do Lochenic, kde došlo ke sražení osoby vlakem. Osoba na místě zemřela. Ve vlaku cestovalo 60 osob, všechny byly v pořádku.

Územní odbor Jičín

Hořičtí profesionální hasiči pomohli v pátek po 8. h (ohlášeno 8:07) na žádost zdravotnické záchranné služby s transportem pacienta z bytu v ulici Pod Lipou v Hořicích do sanitky.

Profesionální hasiči z Jičína byli v pátek v 10:25 přivoláni k otevření zabouchnutého bytu do ulice Svatopluka Čecha v Jičíně. Jednotka byt starším majitelům bez poškození dveří otevřela.

Jičínští profesionální hasiči vyjížděli v pátek v 15:20 k havarovanému osobnímu vozidlu do Ledkova. Hasiči zasypali uniklý olej sorbentem a uklidili vozovku. Auto jednotka pomocí navijáku odtáhla mimo komunikaci.

Profesionální hasiči z Jičína vyprošťovali v pátek během odpoledne (ohlášeno 17:46) kamion, který uvízl částečně mimo silnici v ulici Pod Zámkem v Jičíně a blokoval zde provoz.

Profesionální hasiči z Nové Paky byli v pátek v 18:27 přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala v ulici Pražská v Nové Pace. Jedna osoba zůstala ve vozidle zaklíněna a hasiči ji museli pomocí hydraulického zařízení vyprostit. Zraněného řidiče předali do péče zdravotnické záchranné služby. Poté byl pacient letecky transportován do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Druhý řidič vyvázl bez zranění. Komunikace byla v místě nehody zcela neprůjezdná a Policie ČR odkláněla dopravu do okolních ulic. Hasiči odpojili na vozech autobaterie. Uniklé provozní kapaliny zasypala jednotka sorbentem. Havarovaná vozidla hasiči odstavili na blízké parkoviště a uklidili vozovku. Silnice byla zprůjezdněna krátce po 20. h.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky likvidovali v sobotu v ranních hodinách (ohlášeno 7:52) pomocí sorbentu větší množství oleje z vozovky ve Stéblovicích. Olej unikl z proražené vany osobního vozidla.

Profesionální hasiči z Jičína byli v sobotu ve 20:54 přivoláni do bytu v ulici Dukelská v Jičíně z důvodu rozbitého rtuťového teploměru. Hasiči rtuť posbírali do transportní nádoby.  Místo bylo předáno majiteli s doporučením, aby nádobu odvezl do sběrného dvora.

Jičínští profesionální hasiči vyjížděli v neděli ve 13:43 na pomoc řidiči, který se svým vozem zn. Škoda Rapid skončil na střeše v příkopu. K dopravní nehodě došlo u obce Železnice.  Řidič zůstal nezraněn.

Hořičtí profesionální hasiči otevírali v neděli odpoledne (ohlášeno 15:36) byt v ulici Riegrova v Hořicích. Seniorku poté jednotka transportovala do sanitního vozu.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjížděli v sobotu v 18:59 k dopravní nehodě do Velkého Třebešova. Řidič se svým osobním vozidlem zn. Volkswagen Passat vyjel mimo silnici a převrátil se na střechu. Z vozu sám nezraněn vystoupil. Jednotka provedla na automobilu protipožární opatření odpojením autobaterie. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Profesionální hasiči z Dobrušky a novoměstští dobrovolní hasiči byli v sobotu ve 20:33 přivoláni k osobnímu automobilu, který vyjel mimo vozovku a narazil do sloupu elektrického vedení. Nehoda se stala v ulici Vlastimila Moravce v obci Spy. Jednotky provedly na voze protipožární opatření a zasypaly uniklé provozní kapaliny. Po naložení vozidla na odtah uklidili hasiči vozovku. Ve voze cestovaly čtyři osoby. Těhotná žena byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice.

Náchodští profesionální hasiči byli v neděli v 9:18 přivoláni k plastovému kontejneru, který se nacházel v řece u Denisova nábřeží v Náchodě. Hasiči kontejner pomocí navijáku vytáhli na břeh.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují byli v neděli v 9:52 přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla do Bezděkova nad Metují. Řidič zde se svým vozem narazil do stromu. Zdravotnická záchranná služba jej odvezla do nemocnice.

Broumovští profesionální hasiči otevírali v neděli před polednem (ohlášeno 11:27) byt v ulici Na Pláni v Broumově. Uvnitř byla nalezena zemřelá osoba.

Olej, který unikl z osobního vozidla, likvidovala jednotka náchodských profesionálních hasičů v ulici Raisova v neděli krátce před polednem (ohlášeno 11:29).

Profesionální hasiči z Náchoda vyjížděli v neděli v 12:58 do Velkého Dřevíče k osobnímu vozidlu, které zde narazilo do hlavního uzávěru plynu. Jednotka na místě zjistila, že k úniku plynu nedošlo. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Profesionální hasiči z Náchoda byli v neděli v 18:32 přivoláni k osobnímu automobilu do Hronova. Vozidlo se nacházelo ve srázu nad rybníkem a hrozilo jeho sklouznutí. Hasiči vozidlo vyprostili.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Borohrádku byli v sobotu v 14:11 přivoláni k požáru osobního automobilu do Zdelova. Vozidlo bylo při příjezdu jednotek na místo celé v plamenech. Hasiči jej pomocí proudu C uhasili. Škoda na voze byla odhadnuta na 100 tis. Kč. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a týnišští dobrovolní hasiči byli v neděli v 0:25 přivoláni k osobnímu vozidlu, které v ulici V. Opatrného v Týništi nad Orlicí narazilo do plotu a poškodilo jej. K úniku provozních kapalin nedošlo a vůz nebránil provozu. Jednotky po dohodě s Policií ČR na místě nezasahovaly.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a kostelečtí dobrovolní hasiči zasahovali v neděli v nočních hodinách (ohlášeno 1:13) u dopravní nehody osobního automobilu v Kostelci nad Orlicí. Vozidlo skončilo mimo vozovku převrácené na střechu. Hasiči vůz pomocí navijáku přetočili zpět na kola. Ke zranění osob nedošlo.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna byli v neděli v 13:44 přivoláni do ulice Nerudova v Českém Meziříčí ke střetu dvou osobních automobilů. Jednotky zajistily vozidla a uniklé provozní kapaliny zlikvidovaly pomocí sorbentu. Po vyšetření nehody Policií ČR odstranili hasiči vozidla mimo komunikaci a uklidili vozovku. Nikdo nebyl zraněn.

Dobrušští profesionální hasiči vyjížděli v neděli ve 20:20 k pomoci seniorce, která upadla v bytě v ulici Orlická v Dobrušce.

Územní odbor Trutnov

Trutnovští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Hajnice byli v pátek v 9:49 přivoláni do budovy na Krakonošově náměstí v Trutnově. Z domu vycházel kouř. Jednotky průzkumem zjistily, že došlo k zahoření malého množství odpadu ve sklepních prostorách. Ke škodám na majetku nedošlo. Hasiči prostory odvětrali.

Trutnovští profesionální hasiči vyjížděli v pátek v 14:27 do Kryblického lesa k odstavenému osobnímu vozidlu, ze kterého unikaly pohonné hmoty.  Hasiči utěsnili víčko nádrže a vrátili se zpět na stanici.

Profesionální hasiči z Vrchlabí byli přivoláni ke střetu osobního vozidla a babety, ke kterému došlo v ulici Školní ve Vrchlabí. Řidič motocyklu byl zraněn, zdravotnická záchranná služba jej ošetřila a poté odvezla do nemocnice. Jednotka zasypala uniklé provozní kapaliny.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného likvidovali v pátek v odpoledních hodinách (ohlášeno 16:42) požár sazí v komíně rodinného domu v Prosečné. Jednotka komín vymetla a zkontrolovala pomocí termokamery. K poškození komínového tělesa nedošlo.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice byli v 22:52 přivoláni k osobnímu automobilu, který narazil do stromu ve Výšince. Řidič byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Jednotka zajistila vozidlo proti vzniku požáru.

Trutnovští profesionální hasiči byli v sobotu v 9:49 přivoláni do ulice Na Struze k osobnímu automobilu, se kterým jeho řidič najel na středový ostrůvek a poškodil dopravní značení. Nehoda se obešla bez zranění.

Profesionální hasiči z Vrchlabí vyjížděli v neděli v 6:01 do Dolního Lánova, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Na místě se nikdo nenacházel. Policie ČR po chvilce řidiče dohledala. Hasiči provedli na vozidle, které bylo mimo komunikaci, protipožární opatření. Uniklé provozní kapaliny zasypala jednotka sorbentem a uklidila vozovku.

Osobní vozidlo, které skončilo po smyku v potoce ve Vernéřovicích, vyprošťovali v neděli po 13. h (ohlášeno 13:11) profesionální hasiči z Trutnova. Řidička vozu vyvázla bez zranění.

Alena Kuthanová, DiS.
HZS Královéhradeckého kraje

Dopravní nehoda Velký Třebeš
Dopravní nehoda Velký Třebeš
Dopravní nehoda Výšinka
Dopravní nehoda Výšinka
Dopravní nehoda Výšinka
Dopravní nehoda Sadová
Dopravní nehoda Sadová
Dopravní nehoda Sadová
Dopravní nehoda Nová Paka
Dopravní nehoda Nová Paka
Dopravní nehoda Nová Paka

 

Východočech.cz

Nejnovější články

Chuť jara – Hradecké nábřeží gurmánů – sobota 11. května 2024 – Hradec Králové

PŘIJĎTE SI VYCHUTNAT SKVĚLÉ JÍDLO A PITÍ A UŽÍT SI PŘÍJEMNOU ATMOSFÉRU V SAMÉM CENTRU…

před 4 dny

75 let trolejbusů v Hradci Králové – sobota 18. května 2024 – TERMINÁL HROMADNÉ DOPRAVY

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. pořádá u příležitosti 75. výročí trolejbusové dopravy v Hradci…

před 4 dny

Den otevřených dveří u Královéhradeckých hasičů – Náchodsko – neděle 19. května 2024

Den otevřených dveří ve stanicích Broumov, Náchod, Jaroměř

před 4 dny

Cirk-Uff v Trutnově – 29. května – 2. června 2024

Show plné adrenalinu a dechberoucí akrobatické výkony. Soubory z Austrálie, Maďarska, Izraele i česká cirkusová…

před 4 dny

Dětský den se Škoda auto – sobota 1. června 2024 – Vrchlabí

6. ročník Škoda auto dětský den se letos bude konat v sobotu tradičně na fotbalovém…

před 4 dny

Svitavy World Cup 11. – 12. května 2024

závod Světového poháru leteckých modelářů

před 4 dny