Trutnov

V průmyslové zóně Tesco Trutnov začala stavba nové továrny Pepperl+Fuchs

Slavnostní poklepání na základní kámen ve čtvrtek 14. března 2019 oficiálně odstartovalo stavbu nové továrny společnosti Pepperl+Fuchs Manufacturing. Vzniká v průmyslové zóně Tesco – Krkonošská, vedle výpadovky k horám. V továrně se budou vyrábět senzory pro průmyslovou automatizaci. Pokud půjde vše podle plánu, započne výroba v květnu 2020.

Firma již nyní vyrábí optické a teplotní senzory v pronajatých prostorách v budově bývalého Texlenu od roku 2010. Má stále více zakázek, potřebuje navyšovat objem výroby a rozšiřovat stávající sortiment. Počet zaměstnanců se z někdejších devadesáti přehoupl přes dvěstě. „Současné prostory jsou již nevyhovující a nesplňují kapacitní požadavky na výrobu a logistiku,“ oznámil ředitel trutnovského závodu Roman Demuth. Předseda představenstva společnosti Pepperl+Fuchs Günter Kegel dokonce přiznal, že bez nové továrny by bylo setrvání firmy pod Krkonošemi v ohrožení. „Kdybychom neměli možnost tady expandovat, museli bychom Trutnov opustit a investovat jinde. Současný stav by pro nás byl do budoucna málo, nenaplňoval by naše další očekávání,“ uvedl.



Výhodou nové továrny bude mimo jiné i lepší logistické napojení areálu. Významný prostor pro rozvoj a rozšiřování v nové továrně bude mít i oddělení vývoje a výzkumu. Ve firemním areálu navíc i po stavbě továrny zbyde dost místa ještě na jednu budovu. To pro případ, kdyby se Pepperl+Fuchs potřebovala výrazně rozšířit. V průmyslové zóně má firma k dispozici parcely o výměře 22 tisíc čtverečných. Tovární budova bude mít asi 6,5 tisíce čtverečných metrů. Počet zaměstnanců v ní může vzrůst až na 300. „Umožní nám to nejen navyšovat objemy výroby a rozšiřovat stávající sortiment induktivních snímačů, ale také rozšířit naše portfolio o nové, inovativní a technologicky náročné produkty, jako jsou například optické závory,“ uvedl ředitel trutnovského závodu Roman Demuth.

Příchod dalšího špičkového producenta elektrotechnických výrobků do průmyslové zóny přivítal i trutnovský starosta Ivan Adamec. „Je to další střípek k tomu, aby se Trutnov dostal na vyšší laťku v kvalitě života a servisu, který lidem poskytuje. Dnes to možná nevzbuzuje takovou pozornost, protože je doba ekonomického růstu a přezaměstnanosti, ale to jednou skončí. Pak budeme rádi, že tu máme zaměstnavatele, kteří se o místní umí starat, zajistí jim dobrou práci v dobrých podmínkách a přiměřené platy,“ zdůraznil Adamec.







Východočech.cz

Nejnovější články

Chuť jara – Hradecké nábřeží gurmánů – sobota 11. května 2024 – Hradec Králové

PŘIJĎTE SI VYCHUTNAT SKVĚLÉ JÍDLO A PITÍ A UŽÍT SI PŘÍJEMNOU ATMOSFÉRU V SAMÉM CENTRU…

před 4 dny

75 let trolejbusů v Hradci Králové – sobota 18. května 2024 – TERMINÁL HROMADNÉ DOPRAVY

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. pořádá u příležitosti 75. výročí trolejbusové dopravy v Hradci…

před 4 dny

Den otevřených dveří u Královéhradeckých hasičů – Náchodsko – neděle 19. května 2024

Den otevřených dveří ve stanicích Broumov, Náchod, Jaroměř

před 4 dny

Cirk-Uff v Trutnově – 29. května – 2. června 2024

Show plné adrenalinu a dechberoucí akrobatické výkony. Soubory z Austrálie, Maďarska, Izraele i česká cirkusová…

před 4 dny

Dětský den se Škoda auto – sobota 1. června 2024 – Vrchlabí

6. ročník Škoda auto dětský den se letos bude konat v sobotu tradičně na fotbalovém…

před 4 dny

Svitavy World Cup 11. – 12. května 2024

závod Světového poháru leteckých modelářů

před 4 dny