Ochutnejte jarní speciality keltské kuchyně. Společně se naučíme, jak uvařit bylinkovou polévku nebo třeba upéct chléb či medové koláčky a ukážeme si i některé dříve běžné, ale dnes již prakticky zapomenuté pokrmy.
10:00 – Otevření bran skanzenu
10:30 – Začátek košíkářského workshopu (bude probíhat celý den)
10:30 – Přednáška na téma stravování v době železné
11:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
11:30 – Pečení chleba v hliněné peci
13:00 – Prohlídka skanzenu s archeologem
14:00 – Přednáška o vaření z jarních surovin
15:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
15:30 – Pečení chleba v hliněné peci – druhá várka
16:00 – Zavření bran skanzenu
Po celý den – ochutnávky keltské kuchyně, pečení placek, střelba z luku a tradiční historické hry
Vstupné: dospělí 160 Kč / děti 80 Kč
zdroj: https://zemekeltu.cz
JIŽ TRADIČNĚ JE POCHOD ORGANIZOVÁN Z TĚCHTO STARTOVNÍCH MÍST: tradiční SOPOTNICE osvědčený ŽAMPACH romantický POTŠTEJN po cestě Gutha…
Policisté dálničního oddělení ze Stříteže ve čtvrtek 8. května po 11. hodině změřili vozidlo BMW…
13.00 zahájení 13.15 Žesťové sdružení Dobruška, slavnostní famfáry 14.00 Dechová hudba Valánečka +mažoretky..... 16.30 komentovaná…
Těšíme se na všechny malé i velké návštěvníky ve čtvrtek 8. května 2025 na pardubickém…
300 zatáček Gustava Havla je volný mezinárodní závod silničních motocyklů, který se jezdí v Hořicích…
Největší gastronomická akce v Hradci Králové je opět tu! Přijďte 10. května a 20. září od 10…