Ochutnejte jarní speciality keltské kuchyně. Společně se naučíme, jak uvařit bylinkovou polévku nebo třeba upéct chléb či medové koláčky a ukážeme si i některé dříve běžné, ale dnes již prakticky zapomenuté pokrmy.
10:00 – Otevření bran skanzenu
10:30 – Začátek košíkářského workshopu (bude probíhat celý den)
10:30 – Přednáška na téma stravování v době železné
11:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
11:30 – Pečení chleba v hliněné peci
13:00 – Prohlídka skanzenu s archeologem
14:00 – Přednáška o vaření z jarních surovin
15:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
15:30 – Pečení chleba v hliněné peci – druhá várka
16:00 – Zavření bran skanzenu
Po celý den – ochutnávky keltské kuchyně, pečení placek, střelba z luku a tradiční historické hry
Vstupné: dospělí 160 Kč / děti 80 Kč
zdroj: https://zemekeltu.cz
Rozsvícení vánočního stromu Neděle 1. prosince 2024 Od 17:00 hodin Velké náměstí – Slavnostní rozsvícení…
Srdečně Vás zveme na již tradiční Vánoční trhy v Kuksu, které organizuje České farmaceutické muzeum…
Kromě toho, že řidič s kradeným vozidlem naboural, policisté zjistili, že má zákaz řízení a…
Druhý říjnový víkend Vás zveme na Podzimní městské slavnosti roku 2024! 🥳 Letos se uvidíme…
16. ročník slavnosti vína a burčáku v centru Hradce Králové. Slavnosti dobrého vína a burčáku…
28. září 2024, slavíme státní svátek - Den České státnosti. Kde si budete moci nakoupit…