24. ročník mezinárodní přehlídky kuchařů a cukrářů – pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky pobočka východní Čechy – již 28. března 2019
XXIV. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
XIV. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů
IV. ročník Chuť Itálie
čtvrtek – 28. 3. 2019 v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové – akce otevřená pro návštěvníky od 9.30 – do 18.00 hod.,
Velký sál se soutěžními exponáty otevřen od 10.30 hod. do 16.30 hod.
IV. ročník akce Chuť Itálie a středomoří – Malý sál v čase 9.30 – 18.00
Akce je zaměřena na věhlasnou italskou a středomořskou gastronomii v podobě ochutnávek delikates, pokrmů, vína, koktejlů, kávy a těstoviny připravené na ohni s vodkou ve velkém kole sýru grana padano …… a mnoho dalšího včetně možnosti nákupu….. a ještě:
V časech: 10.00 – 10.45 a 14.00 – 14.45
Barmanský edukativní workshop značky Campari a Averna s Milanem Zalešem
V čase: 12.00 – 12.45 – Face latte art workshop s Janem Růžičkou
Domlouvá se pro venkovní prostory – food truck – s italskými specialitami
Odborné prezentace s ochutnávkou:
v časech: 11.00 – 11.45, 13.00 – 13.45, 15.00 – 15.45
“ Využití Hot Pot hrnce a Sous vide v domácí kuchyni“ s Lubomírem Brázdou
ukázka: Rajská omáčka s hovězím masem, Kuřecí prsa na švestkové omáčce
V mezičasech – ukázka modelování cukrářek SŠGS Nová Paka.
V časech: 10.45 – 11.30, 13.45 – 14.30, 15.45 – 16.30
Česnek v české kuchyni
Prezentace o historii využití česneku v kuchyni i lidovém léčitelství, jednotlivé typy odrůd a specifika jejich
použití, ukázky, výstavka, ochutnávky s Ing. Janem Kozákem – šlechtění česneku – www.cesnek.cz
Co Vás ještě čeká:
Pro velký úspěch a kladné ohlasy z loňského roku znovu otevíráme:
10.00 – 16.30 Číšnické dovednosti – pojďme se něco přiučit – prezentace SPŠ,SOŠ a SOU Nové Město nad Metují
10.30 – 16.30 Otevřený sál se soutěžními exponáty a výstavní expozicí „Staré gardy“
10.30 – 13.30 Carving – vyřezávané ovoce a zelenina – soutěž před vašimi zraky v limitu 180 min. a 75 min.
12.30 – 14.00 Chuť Česka – soutěž o nejlepší svíčkovou omáčku – ochutnává a hodnotí veřejnost
9.30 – 18.00 Veletrh firem (možnost nákupu)
10.00 – 18.00 Přímé vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové
9.30 – 18.00 Restaurace – stravování
15.00 – Veřejné vyhlášení výsledků soutěže kategorií: Velikonoční mazanec a nádivka, Start Carving a Limit 75 min.
16.30 – Veřejné vyhlášení výsledků soutěže, předání cen, pohárů, medailí, diplomů……
NÁVŠTĚVA VEŘEJNOSTI A HROMADNÉ ZÁJEZDY – vstupenky
Prodej vstupenek: od 9.30 hod
Vstupné: Kč 90,-
Zlevněné vstupné
pro hromadné zájezdy, studující, doprovod, důchodce a ZTP: 70,- Kč
NOVINKA – při odběru více jak 30 hromadných vstupenek 2 vstupenky ZDARMA
Pro SKUPINY žáků ZŠ od 13:00 výhodné vstupné ve výši 20,- Kč za jednoho žáka.
Hromadné objednávky vstupenek – nejpozději do 27.3.2019, pak už běžný prodej:
objednané vstupenky budete mít připraveny u vchodu do Aldisu od Labe (u fontány)
objednávejte sms: +420 605286483 – organizace, počet vstupenek, kontaktní osoba
nebo e-mailem: gastrohradec@seznam.cz do předmětu uveďte: „vstupenky“
JIŽ TRADIČNĚ JE POCHOD ORGANIZOVÁN Z TĚCHTO STARTOVNÍCH MÍST: tradiční SOPOTNICE osvědčený ŽAMPACH romantický POTŠTEJN po cestě Gutha…
Policisté dálničního oddělení ze Stříteže ve čtvrtek 8. května po 11. hodině změřili vozidlo BMW…
13.00 zahájení 13.15 Žesťové sdružení Dobruška, slavnostní famfáry 14.00 Dechová hudba Valánečka +mažoretky..... 16.30 komentovaná…
Těšíme se na všechny malé i velké návštěvníky ve čtvrtek 8. května 2025 na pardubickém…
300 zatáček Gustava Havla je volný mezinárodní závod silničních motocyklů, který se jezdí v Hořicích…
Největší gastronomická akce v Hradci Králové je opět tu! Přijďte 10. května a 20. září od 10…