-2 C
Hradec Kralove
Úterý - 23. dubna 2024

13kvě(kvě 13)0:0019(kvě 19)0:00Gastroslavnosti – Litomyšl + GASTROTÝDEN

Podrobnosti akce

Kapitola „Pečité“ v Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové nabízí recepty na pokrmy z mas jatečních, z drůbeže i zvěřiny v té nejtradičnější úpravě. Zdánlivě jednoduchému pečení však předchází pečlivá příprava masa, jeho naložení, špikování a po dokonalém upečení do měkka pak přichází mistrovské zapracování výpeku do lahodné omáčky. Také „sedliny“ neboli rosoly a sulcy jsou vždy spojeny s masem, základem je želatina z klihových součástí nožiček a kůží. Výsledný produkt však může být slaný i sladký, ve formě masitého nebo vaječného předkrmu, stejně jako nápaditého dezertu. Více informací v tomto článku.

more

Kdy?

13 (Pondělí) 0:00 - 19 (Neděle) 0:00(GMT+00:00)